Biscuiti cu migdale si ciocolata

Nu, nu va speriati, inca nu a venit Craciunul, dar ……..Dr. Oetker imparte deja darurile de Craciun. Cu aceasta ocazie particip si eu la campania demarata de Dr. Oetker si va aduc o reteta minunata pentru cei mici si mari cu arome si culori de la Dr. Oetker.

Avem nevoie de:

– 200 gr unt
– 120 gr zahar brun
– 150 gr migdale macinate
– aprox 350 gr faina
– 1 ou
– 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu
– 100 gr ciocolata
Pentru ornat:
– zeama de lamaie
– zahar pudra
– bombonele colorate Dr. Oetker
– creioane decor Dr. Oetker
– colorant alimentar
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.
Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!
Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului) . 
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient 🙂 
Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam  culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.
Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.
Cam asa arata ele dupa cateva zeci de minute. Daca aveti manute mici care va pot ajuta, cu atat mai bine, o sa fie o mare bucurie. 
Si acum va las sa va bucurati de multitudinea de culori si forme: 
  
” Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit prezența și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești. 
Dr. Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe www.oetker.ro. Cadourile sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkwagen Tiguan!Vă invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde găsești o lume de gusturi și culori: rețete creative pentru Crăciun, tips&tricks pentru un prăjiturit ușor, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești și tu în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.”


Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Biscuiti cu migdale si ciocolata”

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare