Biscuiti cu nuca

Pentru ca am promis ca nu lipsesc nici luna aceasta de la Tea Party organizat de draga noastra Emily, iata ca am pregatit si eu niste biscuiti deliciosi cu nuca.
 Sunt atat de fragezi de ti se topesc in gura…si merg de minune dimineata la cafea sau ceai 

Avem nevoie de:
– 250 gr unt
– 3 linguri zahar
– 100 gr nuca macinata
– 350 gr faina
– esenta de vanilie
– un varf de sare
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura lapte
Pentru ornat: 50 gr ciocolata cu lapte, 1 lingurita unt, nuca macinata
Mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.

Adaugam nuca

Apoi adaugam treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem un aluat fraged.
Invelim aluatul in folie alimentara si bagam la frigider timp de min o ora.

Intindem apoi o foaie mai groasa si decupam cu o forma rotunda. Atentie! foaie se rupe foarte usor, folositi un cutit pt a lua formele de pe masa de lucru

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 min.

Lasam sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de ciocolata si presaram nuca macinata.

Sunt gustoase si cu si fara ciocolata 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

27 comentarii la “Biscuiti cu nuca”

  1. Doinitza nu i-am asociat cu islerele, la gust mai repede seamana cu niste biscuiti digestivi. oricum imi plac mult 🙂

    DiaMar ma bucur ca iti plac. trimit si la tine unul . te pup

  2. Felis sunt buni, merita sa ii incerci 🙂

    Roze ma bucur ca ai poposit la mine :). Sa ii faci neaparat ca sigur o sa ii savurezi cu placere…mai ales la drum. te pup

  3. Fantezie – sunt super biscuitii de casa..mai ales cu nuca :). te pup

    Mirela – ma bucur mult ca iti plac.pupici

    Irina – daaa cu nuca, deci buni :). te pup

    Mare Maria – ma bucur ca iti plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *