Cake pops cu rom si ciocolata

Cand am facut tortul sah am mentionat ca am taiat partea de sus la ambele blaturi si le-am pastrat intr-o punga. Si iata ce am facut din ele: bomboane din blat cu aroma de rom imbracate in ciocolata. Cred ca merg perfect mai ales la zile aniversare la copii, dar garantat ca si noua oamenilor astia mai mari, ne plac la fel de mult 🙂 

Sa va zic deci ce am pus eu in aceste mini prajiturele:
 200 gr blat (eu am avut amestecat simplu si cu cacao) 
80 ml lapte 
1 lingura miere de salcam
1 lingura unt
1/2 sticluta rom
Glazura: 100 gr ciocolata fina  + 1 lingura unt 
bete de frigarui 

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom.
Omogenizam bine si cu o lingurita luam din cantitate si formam bilute cu mana pe care le asezam pe o farfurie. Dam la frigider 1-2 ore.
Topim ciocolata maruntita impreuna cu untul, intr-un vas pe baie de aburi.
Scoatem bomboanele din frigider si intepam fiecare cu cate un bat de frigarui (unele bete le-am taiat in jumatate) si trecem apoi fiecare bucata prin ciocolata calda si le asezam pe hartie de copt.

Presaram pe ele bombonele colorate dupa ce s-a scurs un pic surplusul de ciocolata. Le asezam apoi pe alta foaie de copt  si dam la frigider minim 2 ore pana se intareste ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Cake pops cu rom si ciocolata”

  1. super faina reteta,delicios si simplu numai bune ptr.o petrecere unde sunt copii,felicitari,va urmaresc de mult timp blogul faceti o treaba super buna.aneta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare