Cannelloni cu carne si sos de rosii

Desi imi plac tare mult, cred ca a trecut mai bine de un an de cand nu am mai facut cannelloni. Zic asa mai bine de un an pentru ca altfel trebuia sa am si pe blog o reteta cu ele. Imi plac mult atat cu carne cat si doar cu legume. Acum am facut varianta cu carne si legume si cu sos de rosii aromat cu busuioc. 
Avem nevoie de:
– 13 buc canelloni
– aprox 150 gr pulpa de porc
– aprox 150 gr pulpa de pui dezosata
– 2 cepe mici
– 3-4 catei de usturoi
– 1/2 ardei rosu
– 1 morcov mare
– 1 ou
– sare si piper
– busuioc uscat Kotanyi
– maghiran uscat
Sos de rosii: 
– 750 ml suc de rosii
– 1 lingurita zahar
– sare si piper
– busuioc uscat Kotanyi
– 2 linguri ulei de masline pt. uns tava
Curatam si spalam morcovul, ceapa si usturoiul, carnea o taiem cubulete, apoi le dam pe toate prin masina de tocat carne. (eu am masina de tocat la robot si totul decurge foarte rapid).
Adaugam oul, sarea, piperul si verdeturile si amestecam bine.
Punem umplutura intr-un pos si umplem fiecare bucata de cannelloni. Se poate si cu o lingurita dar dureaza mai mult.
Ungem o tava de marime potrivita cu ulei de masline si asezam pastele, lasand putina distanta intre ele.
Sosul de rosii il amestecam cu putina sare, piper si o lingurita de zahar si turnam peste paste.
Presaram deasupra busuioc uscat, acoperim tava cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de o ora. Ultimele 5-10  minute le lasam fara folie de Al.

Servim simplu sau cu smantana!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Cannelloni cu carne si sos de rosii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare