Cartofi noi la cuptor

Am mai zis eu ca atunci cand e vorba de cartofi, avem foarte multe variante de ai gati.
Am scris deja multe retete cu cartofi si inca o sa mai am foarte multe de adaugat.
Iar ce adaug acum e ceva super, super simplu, doar niste cartofi aruncati in tava 🙂 ….

….si avem nevoie doar de cartofi noi, cam cati vrem noi sa gatim :), apoi de sare, piper si putin ulei pentru uns tava.
Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit.
Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata.

Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra.

Putem servi langa orice friptura, gratar, sau doar asa alaturi de o salata racoroasa de vara.
Se pot pune si ierburi peste cartofi dar eu i-am facut doar simpli pt ca i-am servit cu carne pui care avea deja multe ierburi in sos :).
Pofta buna va doresc!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Cartofi noi la cuptor”

  1. Acum mi-ai facut pofta de cartofi… Am facut si eu acum vreo trei zile cu marar si tot la cuptor, cu o tirica de ulei, dar spalati bine, bine (am eu o periuta smechera), iar cartofii sint din gradina mea, deci ii maninc linistita cu tot cu coaja… Yamiii, ce buni sint… Lasa ca vineri fac din nou, si-am sa ma gindesc la tine cind ii pap… hi, hi… Pupici !

  2. Daniela – si mie imi plac cei din gradina de la ai mei , mai ales cand sunt mici si ii fac asa intregi. Cu mararul nu ma impac eu decat daca pun pe varza sau la anumite carnuri in rest cartofii cu marar ma atrag deloc. In schimb imi plac asa simpli.

    Felis – Multumesc. Eu nu folosesc marar la cartofi :(. pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare