Cartofi taranesti

Garniturile sau mancarurile de cartofi sunt cele mai intalnite in bucatariile noastre, nu-i asa? Va prezint una din variantele pe care le gatesc eu si am vrut sa o testez si in tigaia mea cu efect de piatra Regis Stone.

cartofi-taranesti-1

Pentru Cartofi taranesti avem nevoie de

  • aprox 10 cartofi potriviti
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei verde
  • aprox 600 gr carnati de casa afumati usor picanti
  • 2 gogosari murati
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare Cartofi taranesti

  • Cartofii in coaja, spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti, ii strecuram de apa si dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja.
  • Ceapa si ardeiul taiate felii, le calim in wok-ul in care am pus putin ulei de masline. Adaugam carnaciorii taiati rondele si lasam sa se prajeasca adaugand apoi si gogosarii murati taiati felii.
  • Punem boiaua de ardei si putina sare si piper si amestecam.
  • Adaugam cartofii taiati cubulete amestecand si daca mai e nevoie adaugam sare si piper. Lasam cateva minute pe foc apoi la final adaugam patrunjel verde tocat si luam wok-ul de pe foc.

mod-de-preparare-cartofi-taranesti

  • Aceasta mancare se poate servi ca atare dar si ca o garnitura.
  • Sa avem pofta!

cartofi-taranesti-2

cartofi-taranesti-3

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Cartofi taranesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?