Cartofi taranesti

Garniturile sau mancarurile de cartofi sunt cele mai intalnite in bucatariile noastre, nu-i asa? Va prezint una din variantele pe care le gatesc eu si am vrut sa o testez si in tigaia mea cu efect de piatra Regis Stone.

cartofi-taranesti-1

Pentru Cartofi taranesti avem nevoie de

  • aprox 10 cartofi potriviti
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei verde
  • aprox 600 gr carnati de casa afumati usor picanti
  • 2 gogosari murati
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare Cartofi taranesti

  • Cartofii in coaja, spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti, ii strecuram de apa si dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja.
  • Ceapa si ardeiul taiate felii, le calim in wok-ul in care am pus putin ulei de masline. Adaugam carnaciorii taiati rondele si lasam sa se prajeasca adaugand apoi si gogosarii murati taiati felii.
  • Punem boiaua de ardei si putina sare si piper si amestecam.
  • Adaugam cartofii taiati cubulete amestecand si daca mai e nevoie adaugam sare si piper. Lasam cateva minute pe foc apoi la final adaugam patrunjel verde tocat si luam wok-ul de pe foc.

mod-de-preparare-cartofi-taranesti

  • Aceasta mancare se poate servi ca atare dar si ca o garnitura.
  • Sa avem pofta!

cartofi-taranesti-2

cartofi-taranesti-3

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Cartofi taranesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *