Chec cu ciocolata

Imi plac mult checurile servite dimineata la micul dejun si chiar daca fac destul de des nu am reusit sa scriu prea multe retete pentru ca ba am uitat sa pozez, ba erau facute in graba sau cine mai stie de ce.  Se fac oricum foarte repede si sunt bune de pus si la pachet atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. 

Dublati cantitatile de la ingrediente daca vreti sa faceti doua si eu zis sa faceti din start doua pentru ca doar unul  nu o sa va ajunga :).

chec-cu-ciocolata-4

Pentru Chec cu ciocolata avem nevoie de

  • 2 oua mari
  • un varf de cutit sare
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 170 gr faina alba
  • 100 gr ciocolata (eu am folosit 50 gr neagra si 50 gr ciocolata cu lapte)
  • Glazura
  • 75 gr ciocolata cu lapte (35% cacao)
  • 3 linguri smantana pt frisca
  • 2 linguri migdale maruntite

chec-cu-ciocolata-3

Mod de preparare Chec cu ciocolata

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul.
  • Adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula sau un tel.
  • La final incorporam  ciocolata pe care o topim mai intai pe baie de aburi.
  • Turnam compozitia intr-o tava mica de chec unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la 175 de grade, timp de 25 de minute apoi inca 5 minute cu cuptorul oprit.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, scoatem checul pe un grilaj (eu am facut doua 🙂 ).

mod-de-preparare-chec-cu-ciocolata

  • Pentru glazura de ciocolata, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si o intindem apoi peste checul racit. Deasupra putem pune o mana de migdale maruntite.

mod-de-preparare-chec-cu-ciocolata-1

  • Feliem checul doar dupa ce s-a intarit glazura.

chec-cu-ciocolata-5

chec-cu-ciocolata-2

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Chec cu ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *