Chec de ciocolata glazurat

 Imi plac mult checurile de toate felurile: simple, cu ciocolata, cu fructe, cu orice. Le consider ideale dimineata langa cafea sau langa un pahar cu lapte. Nu necesita nici mult timp prepararea lor si mereu avem in casa ingredinetele necesare pentru un chec. 
Ok,  stiu ca toata lumea stie sa faca chec, dar eu tot vreau sa va prezint varianta mea de chec cu ciocolata. 

 

Avem nevoie de:
– 2 oua mari
– 100 gr zahar
– 170 gr faina
– 125 ml lapte
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– 100 gr ciocolata 55% cacao
– 2 lingurite esenta de rom
Glazura: 2 linguri zahar pudra, 3-4 lingurite apa rece
Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.
Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana  se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, adaugand treptat si uleiul mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Adaugam esenta de rom si la final ciocolata topita in lapte. Amestecam usor cu spatula pana se amesteca bine apoi turnam intr-o tava de chec mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de aprox 35-40 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem din tava.
Pregatim glazura: frecam bine zaharul cu apa si ungem checul cu aceasta glazura lasand sa curga usor si pe margini. Glazura se intareste destul de repede.

Taiem felii si servim.

Va servesc si pe voi cu cateva feliute de chec pufos!
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Chec de ciocolata glazurat”

  1. Lavi – multumesc frumos. te pup

    Angela – iti las tie cana cu lapte si eu beau cafea cu chec :)). Te pup si o zi frumoasa

    Paula – poti lua cu incredere :)). Te pup

    Buburuza – multumesc. Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *