Retete Timea

Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

 Sunt convinsa ca multi dintre voi ati auzit de ouale aceastea scotiene. Eu le-am vazut de mult timp pe multe bloguri (http://www.divainbucatarie.ro/ , http://www.teoskitchen.ro/ etc. ) si la Paprika TV unde le prezenta Jammie Oliver. Am retinut ideea: adica carne tocata in care vine un ou fiert. Eu am folosit reteta mea de chiftele pentru invelis voi puteti folosi doar carne tocata cu condimentele dorite de voi. 
Se pot servi calde la masa de pranz langa o garnitura, dar cred ca cel mai bine arata ca si aperitiv. Eu le-am servit la masa de Craciun si tare bine au aratat langa alte bunatati.
Sotul meu radea de ele si sa va zic de ce. Stiti ca se zice ca scotienii sunt zgarciti, asa ca el a zis ca acest aperitiv a fost facut ca sa induca in eroare oamenii, adica crezi ca e o bucata mare de carne , dar cand colo e doar un strat subtire restul e ou :)) 

Avem nevoie de
7 oua 
600 gr carne tocata amestec porc si vita
1 cartof potrivit
1 morcov
1 ou
1 ceapa mica si eventual si 1-2 catei de usturoi daca vreti mai aromati
sare si piper dupa gust
patrunjel verde tocat
2 linguri pesmet
Pentru invelis:
1 ou
2 lingurite mustar cu piper
pesmet
faina pentru dat oul prin el
Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim.
Cartoful si morcovul le dam pe razatoarea mica si le stoarcem bine. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Adaugam aceste ingrediente peste carnea tocata impreuna cu oul, sarea si piperul si patrunjelul tocat. Le amestecam bine toate si adaugam si pespetul si omogenizam.
Punem intr-o farfurie faina, in alta oul batut amestecat cu mustar si in alta pesmetul.
Ouale le dam prin faina si le invelim cu amestecul de carne tocata. Puteti imparti de la inceput carnea in 7 parti egale. Eu am intins in palma carnea, am aasezat oul in palma peste carne si am acoperit apoi oul.
Bila obtinuta o dam mai intai prin ou apoi prin pesmet. Procedam la fel si cu restul.
Asezam chiftelele uriase in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit le feliem si le servim alaturi de alte aperitive.
Exit mobile version