Chiftelute din dovlecel

Dovlecelul este leguma mea preferata mai ales pe timp de vara, cand, spre bucuria mea, gradina parintilor mei e plina de dovlecei si zucchini pe langa alte bunatati verzi.
O mananc gatita aproape sub orice forma: pane, la cuptor, in omleta, chiftelute, cu maioneza. 
Mai jos va prezint chiftelutele mele gustoase 🙂 


De ce avem nevoie:
–         1-2 dovlecei (depinde pt cate pers pregatiti)
–         1 ceapa mica
–         2-3 catei de usturoi
–         1 ou
–         patrunjel verde
–         2 linguri pesmet
–         sare, piper
Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa.
Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine.

Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pt a absorbi surplusul de uleiul.
Le servim calde cu orez. Un pranz sau o cina usoara si gustoasa.


Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Chiftelute din dovlecel”

  1. Hmmm, ce bine arata… eu doar congelati am dovlecei, ca nu ma indur sa cumpar… se sperie portofelul… costa prea mult… Asa ca, dau cornuletele la schimb cu chiftelute… Pupici si week-end placut !

  2. Alin si eu sunt mare fan dovlecel :).

    Daniela sunt scumpi 7-8lei/kg dar 2 buc m-au costat vreo 4 lei doar. Si cum doar eu mananc e numai bine :)). Dar daca ai cogelati ii poti folosi si asa. La vara pun si eu la congelat. te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare