Ciorba cu carnati afumati si zeama de varza

O ciorba foarte potrivita pentru sarbatorile de iarna. Carnati proaspeti si afumati are mai toata lumea acasa in aceasta perioada si la fel si zeama de varza murata, deci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta ciorba  acra numai buna pentru anotimpul rece.
Pentru Ciorba cu carnati afumati si zeama de varza avem nevoie de:
– 4 morcovi
– 1 pastarnac mare
– 2 cepe
– 1/2 ardei rosu
– 5-6 cartofi
– 500 gr carnati de casa afumati
– 2 pahare zeama de varza murata
– tarhon

– sare si piper
– un galbenus de ou
– 2-3 linguri smantana grasa

Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l.
Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit.
Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust.
Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..

Luam ciorba de pe foc si lasam sa se raceasca un pic apoi o dregem cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de smantana. Luam cateva linguri de ciorba calduta si o amestecam cu smantana apoi o turnam in ciorba amestecand.
Servim cu ardei iute si smantana!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Ciorba cu carnati afumati si zeama de varza”

Dă-i un răspuns lui Buburuza Bubu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.