Ciorba de perisoare

120 min

mediu

Din cand in cand mai fac si cate o ciorba cu carne :)). Imi plac mult ciorbele simple cu legume, dar nu refuz o ciorba buna de perisoare cu tarhon

Ingrediente Ciorba de perisoare

– 3 morcovi mari
– 1 pastarnac
– 1 bucatica telina
– 1 ceapa
– 1/2 ardei
– jumatate capatana usturoi – nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
– tarhon
– sare, piper
– 1 lingura faina
– 150 gr lapte sau smantana
– optional 2 linguri otet sau zeama de lamaie

Curatam si spalam legumele.

Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.

  • intre timp pregatim perisoarele din:
    – 300 gr carne tocata amestec
    – o mana orez
    – 1/2 ceapa tocata marunt
    – 2-3 catei de usturoi tocat marunt
    – un ou
    – sare si piper
    – faina pt modelat
    Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.

Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.

Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.

La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Ciorba de perisoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?