Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Va invit la o ciorba gustoasa ardeleneasca cu legume multe, carne proaspata de vitel si tarhon. Aromata cu usturoi si tarhon ii da ciorbei un gust aparte. 
 
Avem nevoie de:
  • 300 gr carne de vitel
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 gulie mica
  • 4 cartofi mai mici
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • tarhon
  • sare si piper dupa gust

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l.
Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem.
Carnea o taiem cubulete.
Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Spre final adaugam si usturoiul tocat marunt.
Cand toate legumele si carbea sunt fierte adaugam tarhonul tocat.
Intr-un bol amestecam faina cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba fierbinte, amestecam apoi turnam peste ciorba.

Lasam sa mai dea in clocot si oprim focul.

Nota: daca doriti ciorba mai acra, puteti adauga 1-2 linguri de otet.

Servim cu smantana!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Ciorba de vitel cu legume si tarhon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *