Ciulama de ciuperci

 Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac de mancare sau nu am ce trebuie prin casa. Atunci mai apelez si la conserve. Asa am facut si acum, dand cu ochii de conservele de ciuperci m-am gandit ca pot face sotului o ciulama.  Eu nu mananc ciuperci dar am fost asigurata ca mancarea a fost super gustoasa. 
Avem nevoie de:
2 conserve de ciuperci (420 gr net)
1 ceapa
2 linguri ulei
1 lingura rasa de faina (optional)
6 linguri smantana
50 ml lapte
sare si piper dupa gust
2-3 catei de usturoi

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).
Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.
Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.
Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.

Servim cald.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Ciulama de ciuperci”

  1. Gând la gând cu bucurie! Asta am făcut și eu aseară: ciulama de ciuperci (eu am folosit ciuperci proaspete) și o mămăliguță bună de tot. Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *