Clafoutis cu cirese

Un desert frantuzesc  foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Eu perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate. 

Avem nevoie de:

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese 
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat 

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe p farfurie, o  pudram cu zahar pudra si servim.

Si asta a fost tot!

Mie imi place tare mult atunci calduta, dar se poate manca si rece.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Clafoutis cu cirese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare