Clatite cu gem

Desi e un desert atat de simplu pe care cand eram mici il mancam atat de des, acum ajung foarte rar sa il fac si nu inteleg de ce :)) . E drept ca atunci cand fac greu ne putem opri sa mancam una doua bucati, deci mai bine mai rar. 

Mai am o reteta de clatite pe blog cu arome si cu apa minerala, dar am vrut sa va prezint si varianta cea mai simpla, cu ingrediente pe care mereu le avem in casa: 

 
  • 3 cani faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani lapte ( masuram cu aceeasi cana cu care am masurat si faina)
  • 2 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1/2 borcan gem de prune

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul.  Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt,  alternand cu laptele. Incorporam la final uleiul si apa.
Incingem o tigaie speciala pentru clatite si punem un polonic din aluatul de clatite. (tigaie de teflon pe care o am eu special pentru clatite nu necesita unsa cu ulei) . Intoarcem clatita si pe partea cealalta cateva secunde pana se prajeste.

Scoatem clatitele pe o farfurie apoi le ungem la alegere cu gem de prune, caise sau orice alt gem va place.[

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Clatite cu gem”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *