Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Pentru sarbatorile de iarna de obicei fac fel de fel de fursecuri si biscuiti. Combin tot felul de gusturi si glazuri. Imi place tare mult sa le fac si as sta o zi intreaga doar sa pictez, glazurez biscuiti 🙂 fara sa ma plictisesc.
Daca aveti copii sunt sigura ca se vor bucara sa va ajute. 

Avem nevoie de:
250 gr margarina rama sau unt
 2 linguri zahar brun
 100 gr nuca macinata
350 gr faina
coaja rasa de la o portocala
sucul de la 1/2 portocala
 un varf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu 
Glazura:
 80 gr zahar pudra
1 lingura cacao 
 1 lingura ulei
 2 linguri apa fierbinte
 bombonele colorate pentru ornat
Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.
Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade). Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la  cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.

Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.
Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare