Coaste de porc dulci picante

O mancare pe care o am in vedere de foarte mult timp si cum am vrut sa fie o reusita, am luat o reteta de la draga mea prietena Claudia Baban, o specialista in coaste asa cum o stie toata lumea pe site-ul Bucataras :).  Am intervenit cu  mici, mici modificari, dar esentialul a ramas si am facut niste coaste perfecte, iar sotul meu a zis ca a fost cea mai buna mancare de anul acesta :)) . E  bine de stiut ca el adora coastele si carnea de porc in general 🙂 

Pentru Coaste de porc dulci picante avem nevoie de:

aprox 1 kg coaste de porc
Pentru marinat:
200 ml bere
5 linguri ulei de masline
o ceapa rosie
4 catei de usturoi
1 lingurita sare de mare
putin piper macinat
1/2 lingurita boabe de piper
1 lingurita boabe de coriandru
o lingura sos de soia
1 lingurita pudra de ghimbir
cimbru
Sosul dulce-picant:
o lingura ulei
o lingura sos chili mediu picant
o lingura cu varf miere de salcam
2 lingurite seminte de susan

Mod de preparare Coaste de porc dulci picante

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt.

Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste noapte. Eu le-am lasat cam 4 ore.
Scoatem tava din frigider, cu o furculita sau cu ceva ascutit intepam punga deasupra din loc in loc si dam tava la cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.
Scoatem din cuptor si indepartam cu grija punga sa nu ne ardem de la aburii fierbinti.
Intr-un bol amestecam ingredientele pt sos si cu jumatate din cantitate ungem prima parte a coastelor si presaram seminte de susan.  Dam la cuptor 15 minute, apoi scoatem din cuptor, intoarcem carnea de pe o parte pe alta si ungem si cealalta parte cu sosul dulce peste care presaram seminte de susan. Si dam iar 15 minute la cuptor.
Scoatem din cuptor, portionam si servim cu piure de cartofi peste care punem sosul demential lasat de la carne.
Pofta buna sa veti si va urez o duminica minunata!
Astept pareri daca incercati si voi aceasta reteta delicioasa 🙂 .
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Coaste de porc dulci picante”

Dă-i un răspuns lui Maria Udrea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.