Conopida pane

Va place conopida? Mie da, atat cu maioneza cat si pane. De data aceasta am facut pane cu si fara pesmet. Voi de care vreti?

Ingrediente:
– 1 conopida
– 3 oua
– 3-4 linguri lapte
– faina
– pesmet
– sare
– piper
– praf de usturoi
– ulei pentru prajit

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.

Servim ca atare cu legume proaspete!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Conopida pane”

  1. Timea dragă, să știi că te vizitez de fiecare dată când postezi ceva (sau când vreau să revăd o rețetă)! Nu las comentarii de fiecare dată, dar îmi vizitez (cu sfințenie!) blogurile la care m-am ”abonat” și nu numai…
    Te pup și eu fată harnică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare