Cornuri cu nuca

Asa cum va mai spuneam si in alte postari imi place tare mult sa fac aluaturi, atat pentru paine cat si dulci pt cozonac, gogosi, cornuri, etc.
Aceste cornuri moi cu nuca sunt ideale pentru un mic dejun satios, alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea.
Eu le prefer cu cafea 🙂

Pentru Cornuri cu nuca avem nevoie de:

Pentru aluat
– 500 gr faina
– 100 gr zahar
– 2 oua
– 70 ml ulei
– 1 plic drojdie uscata
– un varf de sare
– coaja rasa de la o portocala
– 250 gr lapte caldut
Pentru umplutura
– 200 gr nuca macinata
– 3-4 linguri de zahar
– 1 albus de ou
– 1 esenta de rom
– 3-4 linguri de lapte
Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte

Mod de preparare Cornuri cu nuca

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.
Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.
Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca,  esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.
Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire. 

Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn. Lasam la dospit inca 20 minute. 

Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si  dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.

Iata ce cornulete apetisante avem aici….

….si sunt ideale pentru micul dejun.
Sper ca v-am convins ca merita facute 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

36 comentarii la “Cornuri cu nuca”

  1. Cristina – multumesc.

    Licuta – ma bucur ca iti plac. pup

    Danutza – multumesc.

    Haplea – ma bucur ca iti plac.

    Teo – arunc si la tine un cornulet pt maine dimineata :). pup

    Andreea – sper ca a meritat asteptarea. pup

  2. Dan&Ionela – va astept cu drag!

    Anto – te servesc cu drag. Pup

    Emily – ma bucur ca iti plac! te pup cu drag

    Simona – simt ca o sa le faci si tu :)). te pup

    Cristina – poti lua si doi :). pup

    Dia – ma bucur ca iti plac. pup

    Fantezie – da , sunt din aluat clasic de cozonac. tare bune au iesit. pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare