Coronita cu carne tocata

Pentru masa de Revelion am pregatit doua coronite cu carne, care nu numai ca arata foarte bine dar sunt si foarte bune si foarte usor de preparat.

Ingrediente pentru 2 coronite:

Pt aluat: 150 gr margarina, 300 gr faina, 1 ou, sare, jumatate plic drojdie uscata, 50 ml apa calduta
Pt umplutura: 500 gr carne tocata, 2 cepe mici, usturoi, 3 morcovi, 1 ou 1 albus (galbenusul il folosim la uns), gogosari murati, patrunjel verde
Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles 🙂 ), si punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa ce s-a racit adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.

Punem la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste aluatul deasupra.

Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele..
Pofta buna 🙂
Reteta preluata de la Edith Frincu si usor modificata. Multumesc.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Coronita cu carne tocata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare