Cosulete cu crema de branza

 Daca vreti sa va impresionati musafirii cu platoul vostru de aperitive, faceti si aceste cosulete frumoase si puteti jongla la umplutura. Eu am ales sa fac o crema de branza cu unt si sunca care a fost pe placul musafirilor mei in seara de ajun.
O sa pun ceva poze si din cele facute anii trecuti dar la care se pare ca am uitat la vremea respectiva sa pun reteta 🙂 .

Astea sunt mai vechi dar la fel au fost umplute cu o crema de branza, smantana si pudra de usturoi. 

Avem nevoie de:

  • in functie de nr. de musafiri puteti alege sa faceti dintr-o foaie intreaga de foietaj sau doar din jumatate cum am facut eu, deci am folosit 200 gr aluat foietaj ( din restul eu am facut saleuri)
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • seminte de susan
  • Pentru umplutura: 
  • 100 gr crema de branza cu smantana
  • 2 lingurite unt gras 
  • 1 felie sunca 
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel uscat 
  • Intidem foaia decongelata pe masa de lucru tapetata cu faina.
  • Cu o forma floare decupam foaia intinsa. 
  • Jumatate din ele le decupam in mijloc cu o forma mai mica.
  • Ungem cercurile pline cu oul batut (se poate folosi si doar galbenusul) si asezam peste ele cate un cerc decupat.
  • Ungem marginea cercului decupat cu ou si presaram seminte de susan.
  • Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se renumesc usor deasupra.
  • Scoatem tava din cuptor si le lasam la racit.
  • Aluatul ramas il intindem din nou si decupam floricele.
  • In total mi-au iesit 25 de cosulete. Daca folositi o forma cu diametrul mai mare o sa aveti mai putine si mai mari
  • Intr-un bol amestecam bine untul apoi adaugam crema de branza, condimentele si sunca taiata marunt.
  • Umplem fiecare cosulet cu aceasta crema si presaram deasupra patrunjel verde uscat
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare