Cremsnit cu frisca

Categoric este prajitura mea preferata ♥ ♥ ♥
      O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie.  Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi.
Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura.
     La multi ani!!!!

Pentru Cremsnit cu frisca avem nevoie de:

400 gr foietaj congelat
500 ml lapte
2 linguri faina
2 linguri amidon
4 galbenusuri
4 linguri zahar
1/2 pastaie de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
250 gr frisca lichida

Mod de preparare Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.
Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.
Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).
Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.
Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :).

 
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “Cremsnit cu frisca”

  1. Tare mult ne place cremesul.. N-am facut niciodata cu aluat congelat, o idee tare faina!
    Pupici dulci si La Multi Ani fata frumoasa si harnica!!

    1. Kadia e foarte usor de facut cu foi congelate, e mai greu cand trebuie sa faci tu foile, dar daca exista varianta foilor congelate e simpla si crema se face rapid. Te pup

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.