Crumble cu prune

Categoric acesta este unul din deserturile mele favorite! Si cand te gandesti ca e atat de  simplu de facut si contine atat de putine ingrediente!  E bun cu orice fructe zemoase, insa cu prune e the best, cel putin pentru mine.
Trebuie sa incercati si voi macar o data acest desert minunat!

Avem nevoie de:
300 gr prune (cantarite fara samburi)
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 lingura margarina pt uns tava
Pt crumble:
60 gr unt
60 gr zahar
60 gr faina
Aceste cantitati sunt pentru o tava mica (aprox 20/15 cm) 

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.
In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii. Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt sau margarina si punem prunele in ea. Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.
Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.
Sa aveti pofta!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “Crumble cu prune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *