Cupcakes cu crema de visine

Sunt frumoase, motate si gustoase. Ce altceva sa va mai spun de ele…hmmm… imi place sa le fac si normal ca am o placere deosebita sa le si mananc :)) . Iar bucuria mea e maxima pentru ca am inca multe fructe congelate  si inca mai pot face diverse bunatati dulci.

Avem nevoie de:
2 oua
100 gr unt topit
200 gr faina
140 gr zahar
6 linguri lapte caldut
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
un varf de sare
Crema: 
200 gr visine congelate (cantarite cu seminte)
2 linguri zahar
2 lingurite amidon
200 gr fisca lichida indulcita

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 23-25 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema: scoatem samburii de la visine si pasam visinele in blender. Turnam visinele pasate intr-un vas care urmeaza a fi pus pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul si fierbe cateva minute. Amidonul il amestecam cu un pic de apa rece, adaugam putin din sosul de visine si apoi il turnam in sos amestecand pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca complet.
Separat mixam frisca pana devine spuma. Adaugam peste frisca jeleul de visine si mixam cu mixerul pe treapta mica pana se omogenizeaza.

Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema de visine.
Enjoy cherry cream cupcakes! 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “Cupcakes cu crema de visine”

  1. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână „fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare „Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *