Cuscus cu sos de rosii servit cu piept de pui

60 min

simplu

6 portii

Daca intreb in casa ce sa pregatesc duminica langa carne, raspunsul e aproape mereu acelasi, adica: piure de cartofi :)). Dar cum mie imi place sa am de fiecare data alta garnitura, mai sar peste intrebare si fac direct ce imi propun eu :).  

Imi place cuşcuşul si simplu, gatit doar cu legume dar si in varianta aceasta cu sos de rosii.

Sper sa va placa si voua reteta mea si sa o incercati si voi. 

 

Pentru cuşcuş cu sos de rosii avem nevoie de

  • 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
  • 1 ceapa potrivita
  • o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
  • un pic de ulei de masline
  • o cana suc de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde tocat
  • Servim mancarea cu piept de pui la gratar

 Mod de preparare Cuşcuş cu sos de rosii 

  • Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.
  • In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.
  • Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.

mod de preparare cus cus cu sos de rosii

  • Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.

mod de preparare cus cus cu sos de rosii 1

  • Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.

cuscus cu sos de rosii 1

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Cuscus cu sos de rosii servit cu piept de pui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *