Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

Daca tot e vara, sa profitam din plin de ceea ce ne ofera natura. Asta nu inseamna ca nu putem manca sanatos si in celelalte anotimpuri :), dar vara parca toata lumea cauta sa manance mai sanatos sau cel putin asa cred eu. Dovlecelul eu il mananc oricum atat vara cat si iarna si as vrea sa am un sac fara fund cu dovlecei 🙂 .  

Reteta mea este cat se poate de simpla dar merita mentionata pentru ca e o varianta gustoasa de a manca dovlecelul la gratar. 

sos de unt cu ceapa si castravete

Ingrediente pentru Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete 

  • un dovlecel potrivit
  • 1 lingura de unt
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 castravete mic
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

  • Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox 5 mm.
  • Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).
  • Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.
  • Pentru sos:
  • Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.

mod de preparare dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

  • Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.

b2

O alta varianta de pranz sau cina e si somonul la gratar  cu sos de unt cu ceapa si castravete.

somon cu sos de unt cu ceapa si castravete

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *