Dovlecel umplut la cuptor

Am facut din nou o mancarica usoara, gustoasa si sanatoasa din dovlecei.
Imi place foarte mult dovlecelul mai ales pane..prajit in ulei bineinteles…insa de ceva timp mananc foarte rar mancare prajita si incerc sa gasesc variante mai sanatoase a felurilor de mancare care imi plac atat de mult.
Dovlecelul la cuptor e foarte delicios si rapid de pregatit.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
– 2 dovlecei
– 1 ou
– 1/2 ardei rosu
– 1 ceapa verde
– 1 usturoi verde
– 3 lingurite pesmet
– maghiran
– sare si piper
– 2-3 rosii cherry
– 1-2 linguri ulei de masline pt tava

Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.

Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut.

Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine.

Umplem cele 4 jumatati cu umplutura de mai sus

si le asezam in tava unsa cu ulei.

Rosiile spalate si feliate le asezam deasupra

si dam la cuptor la 180 grade timp de 25-30 minute.

Servim cald.
Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “Dovlecel umplut la cuptor”

  1. Simona daca iti place la gratar cu siguranta iti va place si cel la cuptor. pup

    Andreea – ma bucur tare mult ca iti place dovlecelul meu :). pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare