Dulceata de gutui

O dulceata aromata si gustoasa pe care o putem folosi si la prajituri.

Am folosit:
1.3 kg gutui (aprox 750 gr fara coaja si fara cotor)
350 gr zahar
zeama de la o lamaie

Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor.
Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.
Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.
Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate (pana incepe sa se ingroase si sucul devine ca mierea) sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.

Turnam dulceata in borcane sterilizate, punem capacul si le asezam intr-o patura pt a se raci treptat.
Mie mi-au iesit 3 borcane.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Dulceata de gutui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare