Eclere si un an de blog

Acum un an imi faceam si eu debutul  in blogosfera culinara.
     Cum a inceput totul? Simplu ….ramasa fara servici si neavand cu ce sa-mi umplu timpul liber, m-am gandit sa trasform mica mea pasiune culinara in ceva util. Mereu faceam poze la mancare si la torturile  pe care le faceam la diferite aniversari in familie, dar niciodata nu m-am gandit ca le pot transpune pe un blog. Pana anul trecut, cand nevoia de a face ceva cu tot acel timp liber s-a materializat in ceea ce vedeti acum. Desi dupa cateva luni am inceput un nou servici nu am renuntat la a posta in continuare aici.

Incet, incet, luna de luna s-au adunat retete dupa retete si asta si datorita cititorilor mei care luna de luna au crescut si am simtit si eu nevoia de a posta constant.
     A crescut si numarul de vase din bucatarie si acum nu exista loc unde sa merg si sa nu cumpar ceva pt sufletul meu…adica pt bucatareala :). Imi mai lipseste insa ceva foarte important, un aparat foto performant care sa ma ajute sa expun ceva mult mai frumos decat ce vedeti acum, dar sunt focusata sa astup aceasta lipsa pana la urmatoarea aniversare. 
Ma bucur si ca, datorita blogului impreuna cu tot ce implica acesta, am cunoscut atat real cat si virtual oameni minunati, unii din ei devenind chiar prieteni de suflet. 
Va multumesc deci ca ma urmariti si va astept in continuare sa vedeti ‘Ce a mai gatit Timea…’ 🙂

     Stiu ca merita marcat acest eveniment cu un tort frumos, insa pentru ca in viitorul apropiat am de facut mai multe torturi am ales sa sarbatoresc anul acesta doar cu niste eclere delicioase.
Si pentru ca ma caracterizeaza culoarea mov, asa cum puteti vedea si in sigla blogului, nu puteam sarbatori decat in aceleasi tonuri frumoase de mov.

Avem nevoie de:
– 200 ml apa
– 150 ml ulei
– 5 linguri faina
– 1 lingura amidon
– un varf cutit sare 
– 3 oua
Crema:
– 2 cani cu lapte
– 5 galbenusuri
– 2 linguri amidon
– 2 linguri faina
– 4 linguri zahar
– 3 plicuri zahar vanilat
Frisca: 300 ml 
Glazura: 50 gr ciocolata neagra, 2 lingurite frisca lichida 
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)
Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.
Lasam la racit.
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.
Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.
Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ….DELICIOASE! 
Va multumesc de vizita si va astept cu drag din nou! 
La multi ani !
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

46 comentarii la “Eclere si un an de blog”

  1. La multi ani blogului tau! Esti foarte talentata si cred ca blogul tau va creste frumos in fiecare an. Problema cu aparatul o am si eu, dar lasa ca o sa vina si vremea aia.
    Te pup si …petrecere frumoasa!

  2. Felicitări pentru un blog frumos și gustos, la mulți ani!
    Frumoase și gustoase eclerele tale, arată bine cu puțin mov. O întrebare dragă Timea: tu nu pui deloc ouă in coca/aluatul pentru coji? Eu nu am îndrăznit până acuma să fac cojile pentru eclere fără ouă, dar dacă tu zici că se poate, am să fac și eu așa…
    Te pup fată harnică!

    1. Sanda multumesc frumos. Si multumesc mai ales ca mi-ai zis de oua pt ca efectiv am uitat sa trec (am scris noaptea reteta :))). Am sa modifc acum. Multumesc >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare