Ficat de porc cu ceapa

Va propun un pranz delicios: ficat de porc sau de pui cu piure de cartofi. 
Combinatia de condimente folosita la gatirea ficatului este deosibt de gustoasa.
 Va puteti convinge doar preparand la randul vostru aceasta varianta.

 

Ingrediente: 
– 500 gr ficat de porc
– 2 cepe
– 2 linguri ulei
– 50 gr unt
– 1/2 lingurita cimbru
– 1/2 lingurita rozmarin
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingurita vegeta
– 1 lingurita boia
– sare
– o cana de apa

– lapte

Spalam bine ficatul apoi il punem in lapte timp de o ora.
Punem untul si uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa taiata feliute si lasam la calit cateva minute.

      Scoatem ficatul din lapte il stergem de lapte cu un prosop de hartie, il feliem si il asezam in tigaie peste ceapa. Lasam 3 min la foc mediu, apoi il intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 3 min. Nu amestecam in tigaie, miscam doar tigaia ca sa nu se prinda ceapa.

Punem in cana de apa restul ingredientelor: cimbru, rozmarin, boia, piper, vegeta , amestecam apoi 
turnam in tigaie. Lasam la fiert la foc mediu aprox 15-20 minute. Adaugam si sare la final.

Se poate servi cald cu piure de cartofi. E delicios sosul de la mixul de condimente.
Pofta mare! 





Reteta e luata de pe e-retete.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Ficat de porc cu ceapa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare