File de merluciu cu ierburi aromate si susan

Cu ocazia concursului Delimanochefs am pregatit si ceva cu peste. Chiar de foarte mult timp nu am mai gatit peste si nu pentru ca nu imi place ci pur si simplu asa s-a intamplat. Dar aveam la congelator file de merluciu cumparat la un moment dat si numai bine, cu ocazia asta l-am si gatit.

De ce avem nevoie:
– 500 gr file de merluciu (sau alt soi de peste)
– cateva frunze de oregano
– cateva frunze de busuioc
– cateva frunze de roinita
(de preferat proaspete sau congelate pt ca cele uscate nu au destula aroma)
– 4-5 linguri ulei de masline
– sare si piper
– 50 gr seminte de susan

– orez si o felie de lamaie pt servit

Decongelam mai intai pestele. Punem apoi feliile pe un prosop de hartie pentru a absoarbe surplusul de apa.
Tocam marunt verdeturile si le amestecam intr-o farfurie cu 4-5 linguri ulei de masline, sare si piper. In alta farfurie punem semintele de susan.
Trecem fiecare felie de peste prin ierburi apoi prin semintele de susan.
Asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minute.
Servim cald cu orez fiert si felii de lamaie.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

26 comentarii la “File de merluciu cu ierburi aromate si susan”

  1. Mai este o portie mica si pentru mine ?! sigur ca nu, pai daca m-am trezit tirziu, s-a mincat tot… hmmm, bun, bun si prezentarea e de milioane ! Pupici !

  2. Dia – multumesc frumos. pup

    Dan si Ionela – ma bucur ca va place! si prajitura neaparat sa o incercati :))

    Daniela – multumesc frumos si ma bucur ca iti place. pup

  3. Merci Brandusa! Toate ierburile astea plus multe altele le am din gradina parintilor mei…ma bucur tare ca ei pun de toate si eu le folosec :). pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare