Foi de napolitana cu nuca si caramel

Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte mult zahar si nu prea ma pot opri din mancat cand am asa ceva in casa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles 🙂

Pentru Foi de napolitana cu nuca si caramel avem nevoie de

6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
2 cani de zahar
2 cani de apa
6 linguri faina
2 oua
5 linguri zahar
250 gr unt
1 cana nuca prajita si taiata

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.

Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.
Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.

Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.

Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore 🙂
Va servesc si pe voi cu o farfurie plina de felii de napolitana delicioase.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “Foi de napolitana cu nuca si caramel”

    1. Luminita crema nu trebuie sa fie foarte tare dar nici sa curga. Lingurile de faina sunt normale adica nici cu varf dar nici rase de tot. Crema trebuie sa fie ca o budinca. Eu fac foarte des crema aceasta si la foi de napolitana si la pandispanul cu nuca si iasa super.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *