Retete Timea

Foietaj cu carne

Foarte buna placinta cu carne si ideala ca si aperitiv pentru orice masa festiva sau pur si simplu de servit in familie la mic dejun sau cina.
Avem nevoie de: 
400 gr foietaj congelat
650 gr pulpa de porc
o bucatica de slanina
2 morcovi
2 cepe
1/2 ardei capia
1/2 lingurita sare mare
piper
chili
verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel
1 ou + 1 albus
Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
seminte de susan

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.
Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.
Adaugam condimentele si amestecam.
Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15-20 de minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.
Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.

Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).
Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi feliem si servim.

Exit mobile version