Foietaj cu mere

45 min

simplu

Un desert cu doar cateva ingrediente care se face si foarte repede si sunt convinsa ca e si pe placul tuturor. Desertul era perfect daca era cu aluat de casa, dar deocamdata am facut cu foietaj cumparat. 
M-a ajutat in bucatarie si  Salad Chef Smart de la iteleshop.ro, am economisit timp la taiatul merelor 🙂

Pentru Foietaj cu mere avem nevoie de:

  • 1 pachet foietaj congelat ( il folosim complet decongelat)
  • 4-5 mere potrivite
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Foietaj cu mere 

  • Pregatim aparatul Salad Chef Smart asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete
  • Spalam si curatam merele, le taiem in doua si scoatem cu un cutit mijlocul.
  • Asezam pe rand jumatatile de mere in aparat si apasam partea de sus. La mine a mers foarte rapid mai ales ca am avut si niste mere mai vechi deci mai moi.
  • Punem merele intr-un vas rezistent la foc, adaugam zaharul, amestecam si punem vasul pe foc timp de 10-15 minute.
  • Amidonul il punem intr-un bol si il amestecam cu putina apa rece apoi adaugam cateva linguri din zeama fierbinte de la mere si turnam inapoi peste mere. Amestecam cateva secunde si luam de pe foc.
  • Aluatul il taiem in 4 apoi pe rand fiecare bucata o intindem cu sucitorul pe masa de lucru tapetata cu faina. Fiecare foaie intinsa o taiem in patru si fiecare bucata o crestam apoi pana la jumatate fie cu o rola de taiat cum am eu fie cu un cutit ( puteti urmari si pozele care practi descriu fiecare operatiune )
  • Punem in jumatatea cealalta cate 2 lingurite din umplutura de mere si presaram deasupra scortisoara. Indoim si apasam marginile de jur imprejur cu furculita.
  • Asezam foietajul umplut in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.
  • Le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “Foietaj cu mere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *