Fursecuri cu fulgi de ciocolata

 Biscuitii acestia, desi eu i-am facut pentru Craciun, se pot face oricand si se pot servi langa ceai sau cafea. Sunt facuti cu untura si sunt fragezi. 

Avem nevoie de:
200 gr untura de porc
1 ou
100 gr zahar
un varf de sare
380 gr faina
1 sticluta esenta de rom 
5 linguri fulgi de ciocolata 

Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina si nu se mai lipeste de degete.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider 2-3 ore.

Scoatem aluatul din frigider si il taiem in doua. Pe rand intindem fiecare foaie pe masa tapetata cu faina si decupam formele dorite. Aluatul ramas la fel il intindem si decupam fome de aprox 5 mm grosime.
Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Pastram in cutii metalice. Se pot pastra timp indelungat.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Fursecuri cu fulgi de ciocolata”

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare