Gem de caise

Caisele se numara printre fructele mele preferate. Am luat 2 kg pentru a le congela, sa am la iarna pentru prajituri. Insa mare parte din ele au fost foarte moi, asa ca am reusit sa bag la congelator doar 500 gr si din restul de fructe am facut un gem minunat.
Si pentru ca imi place foarte mult, zilele urmatoare am sa mai  cumpar cateva kg pentru a face o portie mai mare.

Am folosit:
– 1250 gr caise fara samburi
– 550 gr zahar
– zeama de la o jumatate de lamaie mica

Spalam bine fructele si le separam de samburi.
Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.
Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat 🙂
Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.
Eu am fiert aproape 2 ore dar dupa o ora si jumatate era practic gata.
Turnam in borcane si acoperim cu capac.
Punem borcanele intr-o patura si lasam asa pana a doua zi.
Mie mi-au iesit aproape 3 borcanase si un pic prea dulce pentru ca si fructele erau foarte coapte si dulci. 
In functie de cat de dulce va place puteti sa mai adaugati zahar. Mie imi este suficient cam 400 gr  zahar la 1 kg de fruct fara samburi.

Va spun eu ca nu trebuie sa va lipseasca asa ceva din camara 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “Gem de caise”

  1. Licuta – multumesc frumos. pup

    Carol – ma bucur ca iti plac. Weekend placut si tie.

    Danutza – multumesc. pup

    Buburuza – ce scumpa esti. pup

  2. Poliana – si eu ador acest gem. E o placere sa mananc asa ceav. pup

    Adnia – e bine ca ai bunatati in gradina. pup

    Dia – si la mine se afla in topul preferintelor . pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *