Gem de pepene galben cu caise

Inca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte foarte aromat si fin. Delicios! 

Avem nevoie de:
800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
500 gr caise (cantarite fara samburi)
500 gr zahar
zeama de la 1/2 lamaie
Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.
Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.
Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.
Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.
Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Gem de pepene galben cu caise”

  1. Timi , am sperat ca macar la inceputul toamnei sa pot primi pe mail tot ce postezi tu , dar nu … chiar nu vrei sa creezi si asa ceva ptr noi ptr a ne bucura de toata munca ta ?
    Zile frumoase !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *