Gem de prune

Pregatirile pentru lunile friguroase de iarna sunt in toi. Imi place sa am cat mai multe bunatati facute de casa, printre care se numara si gemul de prune. Si pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit am sa fac in curand inca o portie.

Ingrediente: 
– 2 kg prune fara samburi
– 800 gr zahar
– zeama de la o lamaie mica

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.
Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.
A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului.
Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti sa fie mai moale.
Turnam in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Gem de prune”

  1. Pun sa fac o piinita calda, ca sa servim cu gem de prune ?! Eu am facut dar din prune albe, sper ca peste vreo citiva ani sa creasca copacelul cu prune negre si sa ma laud cu un gemulet ca al tau… Pupici !

  2. am facut si eu zilele trecute gem de prune cu migdale, dar inca nu i-a venit randul la postat…in ritmul asta, cred ca ajunge pe blog la iarna:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *