Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Mie imi plac mult de tot pastele astea din cartofi, sunt moi, pufoase, satioase si cu sosul acesta merg perfect pentru un pranz rapid.

Avem nevoie de:
500 gr gnocchi
1 ceapa
1 ardei verde
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
300 gr carnaciori subtiri afumati
1 lingura faina
500 ml suc de rosii de casa
3-4 catei de usturoi
busuioc verde
sare si piper dupa gust
Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare.
Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam dovlecelul stors de apa si calim 3-4 minute. Punem carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se caleasca putin.

Adaugam o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam treptat sucul de rosii, amestecand pana turnam toata cantitatea. Lasam sa fiarba cateva minute apoi saram si piperam dupa gust si  punem usturoiul si busuiocul tocate marunt. Lasam sa fiarba inca aprox 10 minute pt a se amesteca bine toate aromele apoi luam de pe foc si mai adaugam putin busuioc tocat.
Pastele le punem la fiert in 4 l de apa cu putina sare. Cand se ridica deasupra sunt fierte.

Strecuram pastele si le trecem pe sub un jet de apa rece apoi le punem intr-un vas peste care turnam sosul.
Servim cald.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *