Gogosi din faina neagra (de post)

Sa nu va speriati de titlu ca sunt de post sau ca sunt din faina neagra. Gogosile acestea sunt atat de gustoase si pufoase incat as renunta oricand la cealalta varianta clasica cu faina alba, lapte si oua. 

Pentru Gogosi din faina neagra (de post)avem nevoie de:

– 500 gr faina neagra de grau
– 1 plic drojdie uscata
– 3 linguri zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– 1/2 lingurita sare
– coaja rasa de la o lamaie
– coaja rasa de la o portocala
– 80 ml ulei
– 350 ml apa
– ulei pentru prajit
– zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Gogosi din faina neagra (de post)

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.

Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Pudram cu zahar pudra si servim.
Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei  :).
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Gogosi din faina neagra (de post)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *