Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Nu puteam sa il astept pe Mos Nicolae decat cu ceva perfect pentru aceasta perioada rece a anului si anume, o prajiturica delicioasa cu fructe si arome de iarna.
 Abia am asteptat sa se raceasca putin pentru a putea savura aceasta bunatate alaturi de o cana de cafea. Mai lipsea doar zapada ca totul sa fie absolut perfect. Dar o sa ajunga si ea curand 🙂
 Normal ca nu am papat tot si am lasat si pt Mosu’. Voi cu ce il asteptati?

Pentru Guguluf cu fructe si glazura de portocala avem nevoie de:

– 4 oua
– 170 gr zahar
– 350 gr faina
– 1 cana ulei (aprox 200 ml)
– 1 cana lapte
– 1 plic praf de copt
– un varf cutit sare
– 2 lingurite esenta de vanilie
– coaja de la o portocala
– 2 mere potrivite
– 1-2 pere
– 1 gutuie
Glazura: 3 linguri zahar pudra, zeama de portocala

Mod de preparare Guguluf cu fructe si glazura de portocala

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala.
Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare pe treapta mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam usor pt a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu  unt si tapetata cu faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aprox 40-50 min. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi glazuram cu glazura obtinuta din zahar pudra si putina zeama de la o portocala.
Cred ca ajung feliutele acestea pentru Mos Nicolae 🙂
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “Guguluf cu fructe si glazura de portocala”

Dă-i un răspuns lui Mirela Goleanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.