Gulyas de porc

Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.

Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.
Gulyasul acesta e facut cu carne de porc dar recunosc ca cel cu carne de vita e mult mai bun :).
Pentru 4 portii avem nevoie de:
– 300 gr pulpa porc
– 2 cepe albe
– 1 ceapa rosie
– 1 ardei rosu
– 1 rosie
– 10 cartofi mari sau 15 potriviti
– 1 lingurita paprika rosie dulce
– 1/2 lingurita paprika iute
– 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas )
– 1 lingurita cimbru
– 1 lingurita marar
– 1 lingurita sare mare
– 1/4 lingurita piper
Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.
Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.
Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.
Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.
Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.
Lasam la fiert la foc mic inca 30 min.
La final adaugam si patrunjel tocat.
Luam de pe foc si servim cald.
Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.
Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas….serviti cu incredere :).
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “Gulyas de porc”

  1. Licuta – ma bucur ca iti place si tie. pupici

    Simona – ma bucur ca iti place. Iti recomand sa o faci cu carne de vitel, e si mai buna.

    Danutza – multumesc frumos. pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *