Impletituri sarate

Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Sunt foarte bune, mai ales daca va place sarat :). Simple, cu unt si un ceai, langa o mancare gatita, oricum ati servi aceste painici va asigur ca o sa va placa.
Avem nevoie de : 
500 gr faina alba
un plic drojdie uscata
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita rasa sare
270 ml apa calduta
5 linguri ulei
Extra:
2 l apa
10 lingurite bicarbonat de sodiu
4 lingurite sare
+ sare grunjoasa pentru presarat

Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.
Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.
Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.

Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “Impletituri sarate”

  1. chiar trebuie 10 linguri de bicarbonat sa punem? nu e mult? zau timea, insist pe tema, e vorba de linguri sau lingurite? si in fine daca e vorba de 10 linguri , cum? rase sau pline? pentru mine e important sa stiu – multumesc
    cozia

  2. timea, ti am trimis un mesaj dar vad ca nu mi raspunzi – repet intrebarea rugaminte, mai concret, poate in mesajul trecut am scris prea mult? deci, lingurile de bicarbonat sunt pline sau rase, ma surprinde cantitatea care trebuie pusa si as vrea sa mi explici, te rog.
    cozia

    1. Am raspuns, nu era nevoie al doilea mesaj pt ca raspund intotdeuna la toate intrebarile, doar ca nu stau non stop in fata calculatorului, asa ca putina indulgenta te rog 🙂 Si da se mai intampla sa gresesc si e foarte bine daca cineva sesizeaza pt ca inseamna ca chiar citeste retetele. O seara faina

  3. Felicitari pentru blog,….foarte frumos.
    Foarte tentanta reteta de painici:-).As vrea sa te intreb cata drojdie ai pus?…cata cantitate de drojdie este intr-un pliculet???
    Multumesc anticipat:-)

  4. Buna seara draga Timea,
    iti multumesc pentru postarile tale,pentru munca de SISIF ,pe care te incumeti la ea !!!
    Te rog sa-mi spui ,ce faina folosesti,pentru mine este f important,aici unde sunt,am mari probleme cu faina!!!!
    Iti multumesc si va doresc din tot sufletul,
    SARBATORI PASCALE CU PACE IN SUFLET SI IN CASA,VALERIA .

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.