Legume la cuptor

Pranzul meu de azi a constat in ceva simplu si lejer. Aveam ceva legume din gradina parintilor mei si cum nu aveam pofta de ciorba (rar am asa ceva 🙂 ) m-am gandit sa imi fac legume la cuptor.  O mancare recomandata si celor care tin dieta dar si celor care din cand in cand prefera ceva usor. Merge servita ca atare sau ca si garnitura langa orice fel de carne.

Pentru Legume la cuptor avem nevoie de:

1 gulie mare
1 zucchini potrivit
1 gogosar rosu
1 ardei verde
1 rosie
4 morcovi mici
2 buc patrunjel radacina
2 cepe mici rosii
3 cepe mici galbene
sare de mare si piper
1-2 linguri ulei de masline

Mod de preparare Legume la cuptor

Curatam si spalam pe rand toate legumele.
Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate.
Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.
Ceapa o taiem in doua, iar rosia ardeiul si gogosarul le taiem felii.
Le punem toate peste gulie si zucchine, apoi saram si piperam, stropim deasupra cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de 45 de minute.

Scoatem din cuptor si servim cald asa simple sau ca si garnitura.
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Legume la cuptor”

    1. Adnia multumesc. Nu inteleg de ce ma intreaba lumea daca s-au uscat dar niciodata nu mi se usuca legumele la cuptor si nici carnea desi nu pun apa decat un strop de ulei. Toate isi lasa suc propriu :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *