Lichiu cu nuca si rahat

Lichiul acesta este marca mamei mele :).  Nu lipseste niciodata de pe masa de Craciun si nu numai.  Ne place in general lichiul, insa eu ador combinatia aceasta de nuca si rahat. 

Avem nevoie de:
– 500 gr faina
– 2 oua
– 1 plic drojdie uscata
– 3 linguri zahar
– 250-270 ml lapte
– 80 ml ulei sau unt topit
– 1/2 lingurita sare
– 1 plic zahar vanilat
– coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
– 150 gr smantana
– 1 ou
– 2 linguri zahar pudra
– 100 gr nuca macinata
– rahat diverse culori
– zahar pudra pt pudrat
Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.
Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem fiecare foaie de aluat cu acesta smantana apoi presaram nuca si asezam rahatul taiat cubulete. (pentru a putea taia mai usor rahatul il dam prin zahar pudra).
Mai lasam la dospit 15-20 min, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 de minute.
Lasam usor sa se raceasca pt a nu ne arde, apoi servim caldut. 
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Lichiu cu nuca si rahat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare