Mancare de vinete cu dovlecel

Mai aveam niste vinete la congelator dar vroiam altceva decat salata de vinete. Si cum mai tot timpul am in casa si dovlecei, m-am gandit ca aceasta combinatie intre vinete si dovlecel o sa fie una gustoasa rau. Si mare dreptate am avut :). 
   Multe legume, aroma de usturoi si busuioc….mmmm o bunatate ce o recomand cu drag

Avem nevoie de: 
400-500 gr vinete coapte si tocate
1 dovlecel potrivit
1 ceapa galbena
1 ceapa rosie
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 rosie
sare si piper
3 catei de usturoi
busuioc verde
2-3 linguri ulei
2-3 cani de apa
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prajesc in ulei. Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Sare si piper punem dupa gust.

Dupa vreo 20 de minute cand s-a scurs apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Dupa inca 4-5 minute oprim focul.

Mancarea aceasta se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna sa aveti ca noi am avut!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “Mancare de vinete cu dovlecel”

    1. E foarte buna. Eu am crezut ca fac o inovatie, dar probabil si altii au incercat combinatia asta. Oricum o recomand cu drag ca e tare buna. Te pup Simo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *