Mazare cu carnati

O mancare rapida si gustoasa cu mazare de gradina. Ce bine e cand deschizi congelatorul si gasesti bunatati naturale si gustoase, chiar daca sunt congelate sunt la fel de bune ca vara.

Pentru Mazare cu carnati avem nevoie de:

500 gr mazare congelata
250 gr carnati de Plescoi (sau orice alti carnati doriti)
1 ceapa mare
3-4 linguri ulei
3 linguri pasta de gogosari cu rosii
100 ml suc de rosii
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust

Mod de preparare Mazare cu carnati

Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l) cu ulei incins. Adaugam carnatii taiati bucati de 2-3 cm lungime.
Dupa ce s-au calit putin si carnaciorii, punem doua canite de apa si lasam la fiert.
In momentul in care fierbe apa adaugam mazarea congelata si lasam in continuare sa fiarba.
Dupa 10 minute adaugam pasta de gogosari, foile de dafin, sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc inca 10-15 minute, practic pana boabele de mazare sunt fierte si a scazut apa.
Adaugam sucul de rosii si mai lasam 5 minute, dupa care oprim focul si servim.

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “Mazare cu carnati”

  1. BUNA TIMEA AZI AM FACUT RETETA TA MAZARE CU CARNATI E FOARTE BUNA SI GUSTOASA MA BUCUR CA NE-AI IMPARTASITO SI NOUA ..MULTUMESC PT RETETA AM FACUTO CU CARNATI DE CASA A FOST GUSTOASA…..ITI DORESC TOATE CELE BUNE TE PUP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *