Melcisori cu nuca

Acest gen de patiserie o consider ideala pentru micul dejun. Personal nu prea mananc mancare la micul dejun, dar in schimb as manca cu drag langa cafea un biscuite, un cornulet, o patiserie.

In  acest scop am facut si acesti mini melcisori cu nuca care m-au insotit o saptamana la lucru si i-am servit langa cafea in fiecare dimineata. 
Reteta e destul de simpla, asemanatoare retetei de cozonac sau cornuri. Din aluaturile acestea dulci putem face multe bunatati.

Pentru Melcisori cu nuca avem nevoie de:

– 500 gr faina
– 100 gr zahar
– 2 oua
– 80 gr unt
– 1 plic drojdie uscata
– coaja de portocala
– 180 ml lapte caldut
– un varf de sare

Pentru umplutura
– 150 gr nuca
– 1 albus de ou
– 100 gr zahar
– zeama de la 1/2 lamaie
– coaja de lamaie
– 1 esenta de rom
– pt uns: galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte

Mod de preparare Melcisori cu nuca

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam untul topit si framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.

Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.

Rulam foaia si teiam felii de aprox 2 cm grosime

Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam la creasca aproz 20 min.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem melcisorii din tava si ne apucam de mancat.

 
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

28 comentarii la “Melcisori cu nuca”

  1. Ce bine arata melcutii tai! Cum ai pastrat o saptamana aluatul proaspat? ( ai impachetat in film alimentar sa ramana proaspeti?- ca la mine se cam intaresc in 2-3 zile)

  2. Simona – ma bucur ca iti plac. pup

    Sanda – multumesc. pupici

    Dia – ma bucur ca iti plac. pup

    Adnia – bine ca macar ca mancam totusi ceva :). pup

    Liana – cu drag. pup

    Irina – stiu cum e cu nuca :)). pup

    Licuta – asa e, au fost deliciosi. pup

    Ophelia – Multumesc. I-am tinut intr-o punga si s-au pastrat destul de ok. Nu au fost la fel ca in prima zi, dar nu am avut nici o problema sa ii mananc dupa 5 zile, mai ales cu cafea. pup

  3. superbi si deliciosi! asa si eu, dimineata parca mult mai bine merge ceva dulce, un cappuccino si un fruct, nu? :)) Te pup scumpa mea! O zi minunata!

  4. Emily – multumesc! asa vad si eu micul dejun perfect: ceva dulce-coffe/cappuccino si un fruct! pup si o saptamana minunata sa ai

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.