Minipavlova cu mure si zmeura

Aveam o caserola de albusuri congelate (sa nu aruncati niciodata albusurile cand aveti nevoie la un preparat doar de galbenus, pastrati-le la congelator intr-o caserola)  care isi asteptau randul la o pavlova. Am ales sa fac mai multe in varianta mini pe care sa le putem servi individual. Cu un toping de frisca si fructe aromate de padure, am avut un desert reusit pentru o zi de duminica.

Pentru Minipavlova cu mure si zmeura avem nevoie de

  • 4 albusuri de ou
  • un varf de sare
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 1 lingurita otet de mere
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri Green Sugar pudra
  • cateva mure si zmeura
  • optional pudra de cacao

Mod de preparare Minipavlova cu mure si zmeura

  • Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Mixam albusurile cu un varf de sare, apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare 30-40 de secunde sau pana se topeste zaharul. In total mixarea dureaza aprox 10-15 minute.
  • La final adaugam cele doua lingurite de amidon si o lingurita de otet si mixam inca cateva secunde,
  • Punem compozitia intr-un pos si formam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, aprox 9 flori ( au iesit si cateva bezele mici pe care le-am copt separat).
  • Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 130 de grade, dam tava la cuptor si dupa 10 minute potrivim focul la 110 grade si lasam asa aprox o ora. Trebuie sa avem o bezea de culoare deschisa, grija mare sa nu devina maro.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit, scoatem minipavlovele (sper ca e ok acest plural 🙂 ), pe o farfurie sau pe mai multe.

  • Smantana pentru frisca o tinem la congelator 20 de minute inainte de mixare, la fel si vasul in care vom mixa.
  • Mixam asadar smantana impreuna cu indulcitorul (sau zahar pudra) pana capata consistenta dorita.
  • Ornam fiecare minipavlova cu frisca si apoi cu zmeura sau mure.
  • Doar unele le-am pudrat cu cacao dar in final cand le-am mancat, toate aveau si cacao desupra 🙂 .

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *